«Τι αποκτά η Ρωσία μαζί με τα εδάφη της Ουκρανίας», ρωσικό δημοσίευμα


Σεπτέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Τις επόμενες ημέρες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και στις περιφέρειες Ζαπορόζια και Χερσώνα, θα ολοκληρωθούν τα δημοψηφίσματα για το θέμα της ένταξης στη Ρωσία, γράφει η ρωσική εφημερίδα Vzglyad στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Συνεχίζει το δημοσίευμα:

 Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ως αποτέλεσμα της επανένωσης αυτών των περιοχών με τη χώρα μας, το έδαφος της Ρωσίας θα αυξηθεί κατά 107 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα - είναι συγκρίσιμο με την περιοχή χωρών όπως η Βουλγαρία ή η Κούβα. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός της Ρωσίας μπορεί να αυξηθεί κατά 6-8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το κύριο οικονομικό δυναμικό του Ντονμπάς είναι η εξόρυξη άνθρακα και η έλαση σιδηρούχων μετάλλων. 

Το 2021, η παραγωγή στον Ντόνετσκ ανήλθε σε 190 δισεκατομμύρια ρούβλια,  αναφέρει η  Kommersant .

 Οι κύριες επιχειρήσεις είναι τα μεταλλουργικά εργοστάσια Donetsk και Yenakievsky, Zuevskaya TPP, Komsomolskoye Mining Administration, Khartsyzsky Pipe Plant.

Η οικονομία του Λουχάνσκ μοιάζει παρόμοια. Το 73% των εξαγωγών της δημοκρατίας είναι μεταλλουργικά προϊόντα. Οι κύριες επιχειρήσεις είναι: Krasnodonugol, Rovenkianthracite, Alchevsk Metallurgical Plant, Alchevsk Coke and Chemical Plant.

Η περιοχή Χέρσον θα δώσει στη Ρωσία πρόσβαση στη λεκάνη της Αζοφικής-Μαύρης Θάλασσας και στον ποταμό Δνείπερο, που ανοίγει ευκαιρίες για την ανάπτυξη των θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών, της βιομηχανίας αναψυχής, καθώς και της γεωργίας, που είναι η βάση της οικονομίας της περιοχής. 

Η περιοχή διαθέτει τεράστια γεωργική γη με εύφορες εκτάσεις (1968,4 χιλιάδες εκτάρια, συμπεριλαμβανομένων 1770 χιλιάδων εκταρίων καλλιεργήσιμης γης), που είναι ιδανικά για φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας χειμερινού σίτου, καλαμποκιού, ρυζιού, ηλίανθου.

Σύμφωνα  με το  Informer, η περιοχή μπορεί ετησίως να καλλιεργεί τουλάχιστον δύο εκατομμύρια τόνους δημητριακών τροφίμων, ένα εκατομμύριο τόνους λαχανικών και προϊόντων πεπονιού, 35 χιλιάδες τόνους ρύζι, 100 χιλιάδες τόνους φρούτα, 50 χιλιάδες τόνους σταφύλια και άλλα προϊόντα. 

Το βιομηχανικό συγκρότημα της περιοχής Χέρσον  αποτελείται  από περισσότερες από 200 επιχειρήσεις διαφόρων βιομηχανιών: ναυπηγική, μηχανολογία, τρόφιμα και μεταποίηση, χημικά και χαρτοπολτού και χαρτί, ελαφριά βιομηχανία, βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας. Από το έδαφος της περιοχής διέρχονται δύο διεθνείς μεταφορικοί διάδρομοι.

Στην περιοχή  Ζαπορόζια, τα δύο τρίτα των εδαφών έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής. Η περιφερειακή πρωτεύουσα - Ζαπορόζια - βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών. Η περιοχή έχει επίσης πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, στην ακτή της οποίας βρίσκεται το λιμάνι του Μπερντιάνσκ. 

Στη Ζαπορόζια καλλιεργείται σημαντική ποσότητα δημητριακών, ηλίανθων, λαχανικών και πεπονιών. 

Η εκτροφή πουλερικών και χοίρων αναπτύσσεται ενεργά.

 Η περιοχή διαθέτει μηχανολογία, χημική και πετροχημική, βιομηχανία τροφίμων και ελαφριά βιομηχανία, σιδηρούχα και μη σιδηρούχα μεταλλουργία, ενέργεια και φαρμακευτική παραγωγή.

Περισσότερες από 160 μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις λειτουργούν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστή χάλυβα και χυτοσιδήρου Zaporizhstal, του ειδικού κατασκευαστή χάλυβα Dneprospetsstal, του εργοστασίου σιδηρομεταλλεύματος Zaporizhia, του κατασκευαστή ηλεκτροδίων γραφίτη Ukrainian Graphite, του εργοστασίου αλουμινίου Zaporozhye και του εργοστασίου τιτανίου και μαγνησίου.

Πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, η περιοχή παρήγαγε το ένα τέταρτο του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία. Το διάσημο Dneproges βρίσκεται στη Ζαπορόζια, στο απελευθερωμένο Ενέργκονταρ υπάρχει ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Ζαπορόζια (TPP) και ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορόζια (NPP) - ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη.

Αν μιλάμε για το μέγεθος αυτών των περιοχών, τότε το DPR και το LPR καταλαμβάνουν έκταση ​​26 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, περιοχή Χέρσον - 28 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. χλμ, και Ζαπορόζια - 27 χιλιάδες τετραγωνικά χλμ.

Με την είσοδο των απελευθερωμένων εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο πληθυσμός της χώρας θα αυξηθεί κατά έξι εκατομμύρια ανθρώπους, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, ηγέτης του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» στο  κανάλι του στο Telegram . 

Στο μέλλον, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν οι πρόσφυγες αρχίσουν να επιστρέφουν, ο συνολικός πληθυσμός των νέων περιοχών θα μπορούσε να αυξηθεί στα εννέα εκατομμύρια άτομα. Ορισμένοι ειδικοί βλέπουν την αύξηση του πληθυσμού στα οκτώ εκατομμύρια άτομα.

vz.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr