Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν χωριά στην Μανμπίτζ της Συρίας


Σεπτέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Μανμπίτζ.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες με αυτές φατρίες της αντιπολίτευσης, γνωστές και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) βομβάρδισαν το απόγευμα της Πέμπτης το χωριό Γιαλανλί δυτικά της πόλης Μανμπίτζ, με όλμους.  

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ (MMC) των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν το κατοικημένο χωριό Γιαλινλί.

Η πόλη  Μανμπίτζ, ανατολικά του Χαλεπίου, είναι ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα στη βόρεια Συρία, καθώς είναι συγκοινωνιακός κόμβος και βρίσκεται σε έναν εμπορικό δρόμο που συνδέει τις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης με αυτές της συριακής κυβέρνησης, επιπλέον των περιοχών που ελέγχονται από την αντιπολίτευση στη βόρεια Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την ήττα του ISIS, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, απελευθέρωσαν τη Μανμπίτζ από το ISIS το 2016 μετά από σκληρές μάχες.

Στις 20 Σεπτεμβρίου , οι τουρκικές δυνάμεις και η συνδεδεμένη με αυτήν SNA βομβάρδισαν δύο χωριά στα δυτικά της πόλης Μανμπίτζ, με όλμους.

 

North Press Agency

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr