Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Τουρκία σχηματίζουν καραβάνι προς τα ελληνικά σύνορα


«Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία σχηματίζουν καραβάνι για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Σεπτέμβριος 11, 2022. Ελλάδα.

Μεγάλες ομάδες Σύρων προσφύγων στην Τουρκία σχηματίζουν αυτοκινητοπομπή για να πάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσαν διοργανωτές το Σάββατο.

Σχεδιασμός για αυτό το κομβόι γίνεται μέσω ενός καναλιού που δημιουργήθηκε στο Telegram που ετοιμάστηκε πριν από έξι ημέρες και το παρακολουθούν σχεδόν 70.000 άτομα. Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να φέρει υπνόσακους, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες και κουτιά πρώτων βοηθειών.

«Θα το ανακοινώσουμε όταν έρθει η ώρα να φύγουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους διοργανωτές, ένας 46χρονος πρόσφυγας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι διοργανωτές λένε ότι η συνοδεία θα χωριστεί σε ομάδες των 50 ατόμων, με επικεφαλής τον Μουσάραφ.

«Είμαστε στην Τουρκία επί 10 χρόνια», είπε ένας από τους υπεύθυνους αυτού του καναλιού στο Telegram. Είμαστε προστατευμένοι, αλλά οι δυτικές χώρες θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος».

Στην Τουρκία ζουν επίσημα 3,7 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει σκοτώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους και έχει αναγκάσει σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Πολλοί Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία φοβούνται ότι θα επιστραφούν στη χώρα τους, ειδικά μετά την πρόσφατη αλλαγή στη θέση της Τουρκίας για τη Δαμασκό. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες σε εθελοντική βάση.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες κατευθύνθηκαν στα χερσαία σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αφού ο Ερντογάν απείλησε να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα με την Ευρώπη.

alghad.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr