Ο Μασούντ Μπαρζανί για την τουρκική αεροπορική επίθεση




Ιούλιος 25, 2015.

Μετά τις χθεσινές τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις σε στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών, σε πέντε περιοχές του βόρειου Ιράκ- Κουρδική περιφέρεια του Ιράκ- ο πρόεδρος των Κούρδων, Μασούντ Μπαρζανί, σχολίασε το πρωί την τουρκική επιθετικότητα.


Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της  κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί επέκρινε τον Τούρκο πρωθυπουργό: «Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επί χρόνια μιλά για την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά θεώρησε, τώρα, ότι καλύτερα να κηρύξει πόλεμο», είπε και πρόσθεσε:

«Είναι μια επικίνδυνη και ανησυχητική ενέργεια. Η πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία δεν πρέπει να οδηγήσει την περιοχή σε μεγαλύτερη αναταραχή. Το ιρακινό Κουρδιστάν θεωρεί την εξέλιξη αυτή  ανησυχητική, θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για επιστρέψουν οι Κούρδοι πάλι στο τραπέζι του διαλόγου», είπε, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ