Κοβάτσεφσκι από Αθήνα: «Συμφωνήσαμε για αδιάλειπτη παροχή λιγνίτη, άνθρακα και μαζούτ»


Σεπτέμβριος 13, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις συζητήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κοβάτσεφσκι  είπε συγκεκριμένα:

«Με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαμε σήμερα πολλά συγκεκριμένα θέματα που συζητήσαμε και για τα οποία καταλήξαμε σε συμφωνία, τα οποία αφορούν την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

Πρόσθεσε:

«Σήμερα είχαμε αρκετά συγκεκριμένα θέματα που συζητήσαμε και για τα οποία καταλήξαμε σε συμφωνία με την Ελλάδα.

 Πρώτον, η προμήθεια λιγνίτη και άνθρακα που προέρχεται από τα ορυχεία της Ελλάδας θα συνεχιστεί ομαλά καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στις εγκαταστάσεις παραγωγής άνθρακα στο «ΡΕΚ Μπίτολα» ομαλή λειτουργία και στο θερμοηλεκτρικό κέντρο Οσλομέι, είπε ο Κοβάτσεφσκι.

Ανέφερε ότι «το δεύτερο θέμα στο οποίο καταλήξαμε σε συμφωνία είναι η αδιάλειπτη προμήθεια μαζούτ της Βόρειας Μακεδονίας μέσω της Ελλάδας, όπως κάναμε μέχρι τώρα, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ομαλά τον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Νεγκοτίνο, που θα εξασφαλίσει την προμήθεια ρεύματος, και από αυτή τη χωρητικότητα».

Ο Κοβάτσεφσκι τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Βόρεια Μακεδονία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι βρισκόμαστε ήδη στον δρόμο για την πλήρη ένταξη στην ΕΕ», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr