Τουρκία: Ο Σοϊλού κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη Μερσίνα

 


«Σουλεϊμάν Σοϊλού: Η επίθεση στη Μερσίνα ήταν μια αμερικανική ενέργεια που σχεδιάστηκε στην Μανμπίτζ»

 

Οκτώβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι η επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη Μερσίνα ήταν μια «αμερικανική ενέργεια», σημειώνοντας ότι η επιχείρηση σχεδιάστηκε στην πόλη Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία.

 

Ο Σοϊλού πρόσθεσε κατά τη διάρκεια δηλώσεων Τύπου σχετικά με την επίθεση, «Αυτή η πράξη είναι αμερικανική πράξη και όσοι διέπραξαν αυτήν την πράξη έφυγαν από την Μανμπίτζ», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak .

 

Αποκάλυψε ότι οι επιτιθέμενοι ήρθαν στην πόλη Ταρσού, κοντά στη Μερσίνα , με μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, και συνέχισε: «Ήρθαν από το Μανμπίτζ και προσγειώθηκαν κοντά στην παραλία στην Ταρσό στις 10:00 π.μ. και μετά έμειναν εκεί μέχρι το βράδυ, και αφού περπάτησαν από εκεί μπήκαν με αυτοκίνητο σαν να ήταν απλοί πολίτες, επισημαίνοντας ότι οι δράστες είναι μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν , που βρίσκεται στη λίστα τρομοκρατών στην Τουρκία.

 

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το PKK και οι «τρομοκρατικές» οργανώσεις ήθελαν να πραγματοποιήσουν συνολικά 126 επιχειρήσεις μέχρι τον Ιανουάριο. «Μόνο 13 από αυτές ήταν βομβιστές αυτοκτονίας σαν αυτόν. Τους αποτρέψαμε όλους...».

 

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στη Μερσίνα


Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην τουρκική επαρχία Μερσίνα.
Ο Σοϊλού είχε αποκαλύψει νωρίτερα ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο γυναίκες από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
«Ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των τρομοκρατών και των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τις οποίες τα στοιχεία κατάφεραν να τους τραυματίσουν και όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, πυροδοτήθηκαν», είπε.

Και την περασμένη Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ  ανακοίνωσε ότι η χώρα του είχε πληροφορίες ότι οι δράστες της επίθεσης στη Μερσίνα την είχαν σχεδιάσει στη Συρία και η επίθεση οδήγησε στο θάνατο ενός αστυνομικού και στον τραυματισμό ενός άλλου.

 

Αυξημένες επιθέσεις από τη βόρεια Συρία

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι υπήρξε «αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά την πρόσφατη περίοδο, ειδικά από τις περιοχές  Ταλ Αμπιάντ  και Μανμπίτζ  στη βόρεια Συρία».

Η  πόλη Μανμπίτζ είναι βορειοανατολικά του Χαλεπίου και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει ότι «κατά την προηγούμενη περίοδο, το  Ταλ Ριφάατ  και οι περιοχές Μανμπίτζ  έχουν μετατραπεί εντελώς σε τέλμα τρόμου και η παρενόχληση από εδώ ξεπέρασε τις χιλιάδες», τονίζοντας ότι «ό,τι πρέπει να γίνει, θα απαντήσουμε στο μέλλον όπως κάναμε μέχρι τώρα».

syria.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr