Η Ρωσία προτίθεται να εφοδιάσει απευθείας πετρέλαιο και φυσικό αέριο την Ελλάδα



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 12, 2015.

Η Ρωσία σκοπεύει να επεκτείνει την οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα και να αναπτύξει μέτρα που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της οικονομίας της, ιδίως, με άμεσες παραδόσεις ενεργειακών πρώτων υλών, δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Νόβακ.


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του  Tass, ο Νόβακ τόνισε ότι «στο πλαίσιο αυτό, διερευνούμε τη δυνατότητα διοργάνωσης άμεσων παραδόσεων ενεργειακών πρώτων υλών στο ελληνικό κράτος πολύ σύντομα».

Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό, θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα αυτό μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Πρόσφατα, σημειώνει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ελλάδα.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να στηρίξει εταίρους της Ρωσίας καθώς και την Ελλάδα, γιατί υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση πνευματικής συγγένειας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ