Κριμαία: Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου σε παρέλαση στη Σεβαστούπολη






Ιούλιος 27, 2015.βιντεο

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης που έγινε για τον εορτασμό του Ναυτικού της Ρωσίας στην πόλη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, οι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες μιας αποτυχημένης εκτόξευσης πυραύλου από ένα από τα ρωσικά πλοία.


Η τοπική έκδοση ‘Μερίντιαν Σεβαστοπόλ’ ανέφερε ότι στις 26 Ιουλίου στην ακτή της Σεβαστούπολης, που μετά την ένταξη της, στην Κριμαία  έλαβε ειδικό καθεστώς, πραγματοποιήθηκε παρέλαση ρωσικών πολεμικών και αεροπορικών δυνάμεων για την Ημέρα τοη Ναυτικού της Ρωσίας.

Την εκδήλωση τίμησαν πλοία και αεροσκάφη της Ρωσίας, έγινε παρέλαση από πεζοναύτες και ένα από τα ‘κόλπα’ της παρέλασης ήταν η εκτόξευση ενός πυραύλου που κατέληξε σε αποτυχία.

Ο πύραυλος πυροδοτήθηκε από τη ναυαρχίδα, ένα από τα εκεί πολεμικά πλοία και εκτινάχθηκε μόνο μερικά μέτρα και έπεσε στο νερό και στη συνέχεια ακολούθησε μια ισχυρή έκρηξη. Δεν τραυματίσθηκε κανείς από το ατύχημα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ένα παρόμοιο περιστατικό έγινε πριν από μια εβδομάδα σε αμερικανικό πλοίο το USS Sullivans, στη Βιρτζίνια,  όπου κατά τη διάρκεια πυροδότησης ένας πύραυλος SM-2 εξερράγη επάνω από το πλοίο, αμέσως μετά την εκτόξευση. 

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν τραυματίσθηκε κανείς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ