Σκόπια: «Υπάρχει εισαγγελέας να κλείσει τον Γκρούεφσκι στα κάγκελα;»







«Ένας ειδικός εισαγγελέας μπορεί να οδηγήσει τον Γκρούεφσκι πίσω από τα κάγκελα;», γράφει το δημοσίευμα

Ιούλιος 26, 2015.

Ένας ειδικός εισαγγελέας έχει αρκετά στοιχεία και υλικό για να ευαισθητοποιηθεί και να προβεί σε ποινική δίωξη κατά του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και των ανθρώπων που βρίσκονται στο περιβάλλον του και συμμετείχαν στις υποκλοπές των τηλεφωνημάτων και σε άλλα ποινικά αδικήματα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Αυτό, τουλάχιστον,  είπε σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Φόκους’ των Σκοπίων, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ.

Ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι ειδικός εισαγγελέας εδώ και τρεις μήνες έχει αρκετό χρόνο για να επεξεργασθεί αυτές τις περιπτώσεις, αφού είχε χρόνο για να ασκήσει διώξεις στην υπόθεση του λεγόμενου ‘πραξικοπήματος’.

Ο παρακολουθήσεις των επικοινωνιών, σύμφωνα με τον Ζάεφ,  έχουν επαρκείς πληροφορίες που μπορούν εύκολα να επιβεβαιωθούν από μια ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή.

Το αλβανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει το απαραίτητο υλικό, αυτό που έχει δημοσιευθεί, αλλά και αυτό που δεν δημοσιεύθηκε.
«Όλα όσα κατατέθηκαν είναι ακριβή και σαφή, ώστε δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι έχουν ‘πειραχτεί’ και άλλαξαν τη δομή των πληροφοριών», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ευελπιστεί να ασκηθεί δίωξη κατά του πρωθυπουργού των Σκοπίων, εφόσον, βέβαια, υπάρξει ένας ειδικός εισαγγελέας που θα έχει τη δύναμη να το πράξει.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ