Η Τουρκία ζήτησε από το ΝΑΤΟ έκτακτη συνεδρίαση




Ιούλιος 26, 2015.

Η Τουρκία ζήτησε από το ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις ασφαλείας, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Το τουρκικό υπουργείο ανέφερε αργότερα, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, η ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε και από το ΝΑΤΟ.

Το τουρκικό αίτημα γίνεται μετά τις επιθέσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σε κρησφύγετα των ανταρτών του PKK στις ορεινές περιοχές του βόρειου Ιράκ και τις σφοδρές διαδηλώσεις Κούρδων σε πολλές τουρκικές πόλεις και συγκρούσεις των διαδηλωτών με την τουρκική αστυνομία.

Η Τουρκία επικαλείται την ασφάλεια της χώρας και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών εντός και εκτός της χώρας.

Το Ιράν κατηγόρησε την Τουρκία ότι καταπατά την κυριαρχία ανεξάρτητων κρατών, αναφερόμενο στο Ιράκ και τη Συρία.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ