Ελληνικές εταιρείες θέλουν να μεταφερθούν στη Βουλγαρία



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 10, 2015.

Αρκετές ελληνικές  εταιρείες εξέφρασαν την επιθυμία τους, λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην Ελλάδα, να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους και τις ταμειακές δοσοληψίες τους στη Βουλγαρία, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας αυτής, Μπόζινταρ Λουκάρσκι.


Ο ίδιος δήλωσε ότι θα μπορούσε να αναλύσει τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης στη βουλγαρική οικονομία μόνο μετά από μια πιθανή ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη.

«Ας μην δημιουργούμε πανικό, με τη μεθόδευση πιθανών και διαφορετικών σεναρίων» είπε ο  Βούλγαρος υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέλλον της Ελλάδας θα αποφασισθεί στις 12 Ιουλίου, αλλά η Βουλγαρία δεν πρόκειται να υποστεί ζημία από την κατάσταση στην γειτονική χώρα, πρόσθεσε.

Η υπογραφή ενός νέου προγράμματος θα ευνοήσει τη χώρα με τη μεταφορά των δραστηριοτήτων ελληνικών εταιρειών στη Βουλγαρία, λόγω της χαμηλής φορολόγησής τους (10%).

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ