«Οι Έλληνες είναι 3,5 φορές πιο πλούσιοι από τους Βουλγάρους»



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 10, 2015.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν περισσότερα χρήματα  από τους πολίτες της Βουλγαρίας. Παρά την κρίση και τα μειωμένα έσοδα στην Ελλάδα επί πολλά συναπτά έτη, οι άνθρωποι εκεί λαμβάνουν ένα ετήσιο  ποσό που είναι τεράστιο για τα βουλγαρικά πρότυπα.


Για παράδειγμα, το 2013, το μέσο ετήσιο εισόδημα των Ελλήνων ήταν € 8.879,όπως δείχνουν  τα στοιχεία του ελληνικού οργανισμού εσόδων.  Σε βουλγαρικό νόμισμα, βάσει της επίσημης τιμής είναι 17 366 λέβα που αντιστοιχεί σε σχεδόν 3,5 φορές υψηλότερα από το μέσο εισόδημα των Βουλγάρων πολιτών, σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα.

Τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής, το 2013,  δείχνουν ότι το μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Βουλγαρία ήταν 5.094 λέβα.

Συγχρόνως τα εισοδήματα των Βουλγάρων συνεχίζουν να μειώνονται. 
Τα στοιχεία του 2014 δείχνουν ότι ακόμη ο μέσος Βούλγαρος πολίτης είναι σε χειρότερη κατάσταση από έναν Έλληνα. 
Σύμφωνα με τις ελληνικές στατιστικές το όριο της φτώχιας στην Ελλάδα είναι € 4.068 ή 7.956 λέβα.

Αυτό σημαίνει ότι το 2013, οι Έλληνες που βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας είχαν 60% περισσότερα χρήματα από το μέσο πολίτη της Βουλγαρίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ