Τουρκία: «Οι Κούρδοι του PYD στην Συρία αναγκάζουν σε μετανάστευση τους Άραβες»






«Το PYD εξαναγκάζει τους Άραβες σε μετανάστευση», γράφει το δημοσίευμα

Ιούλιος 10, 2015.

Οι Κούρδοι του κόμματος PYD  στη Συρία έχουν τον έλεγχο ορισμένων οικισμών γύρω από τις πόλεις  Χασέκε (Haseke) και  Τελ Αμπιάντ (Tel Abyad) και φέρεται να αναγκάζουν τους  Άραβες κατοίκους σε μετανάστευση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.
 

Εντόπιοι ακτιβιστές από την περιοχή του ‘Ebu Salih el-Telli’ είπαν ότι οι δυνάμεις του PYD αναγκάζουν σε μετανάστευση του Άραβες κατοίκους των χωριών, με το πρόσχημα να προφυλαχθούν από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων και των τζιχαντιστών γίνονται νότια της πόλης Κομπάνι.

Σφοδρές συγκρούσεις γίνονται και στην πόλη Issa που βρίσκεται 35-40 χιλιόμετρα από πόλη Ράκα και σύμφωνα με την πηγή, ένα μέρος της Issa ελέγχουν οι τζιχαντιστές, προσθέτει, μάλιστα, ότι οι Κούρδοι παροτρύνουν τους κατοίκους να φύγουν για να μην διακινδυνεύσουν.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ