Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης για επίθεση στη Σουρούτς




 Ιούλιος 21, 2015

Κωνσταντινούπολη- Τουρκία

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη χθες το απόγευμα για την επίθεση αυτοκτονίας του ισλαμικού κράτους, σε πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία.


Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την τουρκική κυβέρνηση για υποστήριξη των τζιχαντιστών και ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού.

 Συγκεκριμένα, εκατοντάδες ήταν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης που διαμαρτυρήθηκαν κατά της επίθεσης στην κυρίως κουρδική πόλη Σουρούτς, όπου σκοτώθηκαν 31 άτομα.

Ορισμένοι από το πλήθος φώναζαν συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), όπως:  «Τζιχαντιστές Ερντογάν και AKP».

Οι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί μέχρι που επιτέθηκε η αστυνομία. Τότε οι διαμαρτυρόμενοι  άρχισαν να πετούν γυάλινα μπουκάλια κατά της αστυνομίας, σύμφωνα με μάρτυρες.

Η κουρδική μειονότητα στην Τουρκία έχει εξοργισθεί για την απροθυμία της Άγκυρας να κάνει περισσότερα για να σταματήσει την ιδιότητα του ‘τζιχαντιστή’ στην Τουρκία.

Η κουρδική ένοπλη ομάδα του PKK ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επίθεση στη Σουρούτς και ότι η Άγκυρα «στηρίζει και καλλιεργεί» το ‘ισλαμικό κράτος’ εναντίον των Κούρδων στη Συρία.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ