Στη Βουλγαρία: Κοινή αεροπορική άσκηση ΗΠΑ, Ρουμανίας και Ελλάδας



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 13, 2015.

Η πολεμική αεροπορία της Βουλγαρίας διοργανώνει μια κοινή αεροπορική άσκηση βουλγαρικών , αμερικανικών, ρουμανικών και ελληνικών πολεμικών μαχητικών αεροσκαφών, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό επιτελείο στρατού.


Η αεροπορική αυτή συνεργασία φέρει την ονομασία «Θρακικός Αστήρ 2015» και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Από βουλγαρικής πλευράς συμμετέχουν MiG-29 και MiG-21, της αεροπορικής  βάσης Γκράφ Ιγκνατίεβο, καθώς και Su-25 από τη βάση Μπέζμερ, ελικόπτερα Mi-17 και AS 532 AL Cougar από την αεροπορική βάση Κρούμοβο καθώς και σχηματισμοί από την πρώτη βάση αντιαεροπορικών πυραύλων ZRK, «Cube» και «Νέβα». Συμμετέχουν και χερσαίες δυνάμεις «Оса» [ ‘σφήκα’].

Από την πλευρά των Αμερικανών θα συμμετάσχουν F-16, οι Ρουμάνοι με MiG-21 Lancer και η ελληνική πολεμική αεροπορία με F-16, όλες οι πλευρές εμπλέκονται στην εκπαίδευση αυτή για τρίτη συνεχή χρονιά. Μάλιστα τα αεροσκάφη των γειτονικών χωρών θα απογειώνονται από τα δικά τους αεροδρόμια.

Σκοπός της άσκησης είναι η δημιουργία ευελιξίας σε αερομαχίες, σε αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις, σε εναέρια συνεννόηση και δράση καθώς και ασκήσεις ετοιμότητας από τη βουλγαρική αεράμυνα.

Σε επόμενο στάδιο της άσκησης θα συμπεριληφθούν φρεγάτες και κορβέτες της σύνθεσης του βουλγαρικού Ναυτικού.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ