Τουρκία: Συγκρούσεις PKK-Χωροφυλακής- ένας νεκρός



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 12, 2015.
Αντάρτες του PKK άνοιξαν πυρ σε ένα μίνι λεωφορείο την Κυριακή, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την τουρκική χωροφυλακή, με αποτέλεσμα ένα πολίτης να σκοτωθεί και άλλοι δύο να τραυματισθούν.


Σύμφωνα με την τουρκική πηγή, το περιστατικό συνέβη  στην πόλη Göle στην επαρχία Αρνταχάν.

«Εργαζόμενοι του Δήμου εστάλησαν  σε χωριό της περιοχή να δουν γιατί κόπηκε το νερό προκειμένου να φτιάξουν τη βλάβη. Εκεί συνάντησαν αντάρτες του PKK που τους είπαν ότι αυτοί έκοψαν το νερό καταστρέφοντας το υδραγωγείο», σημειώνει η ανακοίνωση του κυβερνείου του Αρνταχάν.

Αυτό είχε ως συνέπεια δύναμη της τουρκικής χωροφυλακής να σπεύσει  στην περιοχή και άρχισαν συγκρούσεις μεταξύ των χωροφυλάκων και των Κούρδων ανταρτών.

Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, σφαίρες έπεσαν σε ένα μικρό λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός και άλλοι δύο να τραυματισθούν.

Δεν διευκρινίζεται γιατί το μίνι λεωφορείο ήταν σε εκείνη την περιοχή των συγκρούσεων, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ