Αλβανία: 180 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Σαουδική Αραβία




Αύγουστος 6, 2015.

Η Σαουδική Αραβία, έστειλε στην Αλβανία, τη μουσουλμανική χώρα των Βαλκανίων,  180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.


Η αραβική κυβέρνηση αποφάσισε να παράσχει βοήθεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη στην Αλβανία, ιδιαίτερα σε εκείνες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην αρχή του έτους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Χθες, το πρώτο μέρος της βοήθειας, έφθασε στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» στα Τίρανα, όπου  παραβρέθηκε ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Αλβανία, Ταλάτ Ραντουάν Σάλεμ και ο Γενικός Διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών, Σέμσι Πρέντσι.

Ο πρέσβης ενημέρωσε ότι η ενίσχυση περιλαμβάνει 3.800 συσκευασίες τροφίμων, 900 σκηνές για στέγαση, 4000 κουβέρτες και 1200  αδιάβροχα στρώματα.

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, έχει πρωτεύουσα θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στην απονομή οικονομικών ενισχύσεων σε διάφορες χώρες.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε στο πλαίσιο των διεθνών ευθυνών, την έμπρακτη αλληλεγγύη της  προς τον αλβανικό λαό. Υποστηρίζει την Αλβανία από τις αρχές του 1990, συμβάλλοντας στην υλοποίηση πολλών αναπτυξιακών έργων υποδομής καθώς χρηματοδοτεί και τις κατασκευές εθνικών οδών», δήλωσε ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ