Πρώην πρόεδρος του Ιρακ κατηγορεί τον Ερντογάν για υποστήριξη σε Αλ Κάιντα και Ισλαμικό κράτος





Αύγουστος 17, 2015.
Ο Νουρ αλ Μαλίκι, πρώην πρόεδρος του Ιράκ κατηγόρησε, σήμερα,  την Τουρκία για υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και την τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους, καθώς ονειρεύεται  την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατίας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

http://videolar.sondakika.com/185/maliki-tahran-da-turkiye-yi-sucladi-7606337_KJ_17082015_2240_sd.mp4

Ο πρώην πρόεδρος και νυν αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ιράκ, είπε ότι εάν η Τουρκία δεν βοηθούσε τους εξτρεμιστές, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετική η Συρία.

Ο Μαλίκι επισκεπτόμενος την ιρανική πρωτεύουσα, Τεχεράνη, σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ‘Azazi’ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας βοηθά τον επικεφαλής του Ισλαμικού κράτους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, προκειμένου η τρομοκρατική οργάνωση να υλοποιήσει τα σχέδια της Τουρκίας και του Ερντογάν, την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Τουρκία βοηθά τις παραστρατιωτικές θρησκευτικές  οργανώσεις και προσβλέπει  να επεκταθεί στο βόρειο Ιράκ. Για την πτώση της Μοσούλης στους τζιχαντιστές κατηγόρησε προσωπικά τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για βοήθεια προς τους εξτρεμιστές.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ