Οι Κούρδοι ανατίναξαν τραίνο τοποθετώντας νάρκη στις ράγες




Αύγουστος 20, 2015.

Τουρκία.
 
Φορτηγό τραίνο που ταξίδευε από την επαρχία Μους προς την επαρχία Ερζιντσάν χτυπήθηκε από νάρκη στην περιοχή της Μπινγκόλ, στην νοτιοανατολική Τουρκία και οι αρχές υποψιάζονται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).


Η έκρηξη εκδηλώθηκε στις 11:30 π.μ. και προξένησε σοβαρές ζημιές σε τέσσερα βαγόνια τα οποία εκτροχιάστηκαν. Δεν αναφέρθηκαν για τραυματισμούς ή θανάτους.

Η σιδηροδρομική γραμμή έχει κλείσει ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναζητούν τους τρομοκράτες στην περιοχή.

Το περιστατικό της Πέμπτης είναι το τρίτο κατά σειρά που γίνεται σε αμαξοστοιχία τον τελευταίο μήνα καθώς οι θανατηφόρες συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων αυτονομιστών προκαλούν σοβαρή αναταραχή στην Τουρκία και κυρίως στις κουρδικές περιοχές νοτιοανατολικά της χώρας.

Στις 30 Ιουλίου, τρένο της ‘Trans Asia’ χτυπήθηκε με νάρκη καθώς ταξίδευε από την Άγκυρα στην Τεχεράνη, επίσης στην επαρχία Μπινγκόλ στις 9 Αυγούστου ένα άλλο τρένο με επιβάτες και φορτίο έγινε στόχος των Κούρδων τρομοκρατών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ