Η Ρωσία αντιτίθεται στις αμερικανικές επιδρομές κατά του συριακού στρατού




Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (α) συναντήθηκε στην Ντόχα με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι

Αύγουστος 3, 2015.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, δήλωσε ότι αντιτίθεται σε  οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία που στοχεύει το στρατό της χώρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας,  και τόνισε ότι είναι αρκετοί οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί  κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της  ένοπλης σύγκρουσης.


Ο Ρώσος υπουργός σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αξιωματούχων της Ουάσιγκτον για απόφαση στήριξης με αεροπορικές επιδρομές τους αντιφρονούντες που έχουν εκπαιδευθεί από τους Αμερικανούς στην Τουρκία, όταν αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με κυβερνητικά στρατεύματα, τόνισε ότι η Ρωσία είναι ενάντια σε μια τέτοια απόφαση, όταν πρόκειται για το στρατό της Συρίας.

Ο Λαβρόφ που βρέθηκε στην Ντόχα, όπως και ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου, δήλωσε ότι  η Ρωσία ενδέχεται να λάβει ‘πρόσθετα μέτρα’ για την υπεράσπιση της Συρίας από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ‘Σκάι Νιουζ αλ Αράμπια’ τον περασμένο μήνα 60 ‘ήπιοι ισλαμιστές’ που εκπαιδεύθηκαν στην Τουρκία από Αμερικανούς ειδικούς έχουν εισχωρήσει στο συριακό έδαφος, αλλά δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ