Η Σερβία κατά της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO




Αύγουστος 2, 2015.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι πιστεύει οι χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος, δεν θα ψηφίσουν υπέρ της Πρίστινα για την ένταξη στην UNESCO.


Εκτιμά, επίσης, ότι οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος  αυτές θα συναινέσουν στην ένταξή του στον διεθνή Οργανισμό του ΟΗΕ, στον οποίο εντάσσονται κρατικές οντότητες.

Πιστεύει, ακόμη, ότι  θα απορριφθεί το αίτημα της Πρίστινα στα Ηνωμένα Έθνη.
«Τα Ηνωμένα Έθνη θα απορρίψουν την υποψηφιότητα της Πρίστινα, επειδή είναι νομικά αβάσιμη καθώς η απόφαση των Η.Ε. 1244, καθορίζει διαφορετικά την υπόστασή του".

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ότι η Ρωσία προτίθεται να αναγνωρίσει τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου και αν αυτό δηλώνει αλλαγή της ρωσικής στάσης, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ρωσικό κράτος δεν έχει αλλάξει στάση σχετικά με τα έγγραφα του Κοσσυφοπεδίου.

Σημειώνεται ότι το Κοσσυφοπέδιο θα συμμετάσχει σε αθλητική εκδήλωση  στη Ρωσία και οι Κοσοβάροι έγιναν αποδεκτοί με διαβατήρια  του ‘κράτους του Κοσσυφοπεδίου’. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η αποδοχή αυτή έγινε μόνο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ