Ιράκ: Αύξηση των συμπτωμάτων χολέρας- 400 άτομα μολύνθηκαν μέχρι σήμερα




Σεπτέμβριος 30, 2015.

Η αποτυχία της περιβαλλοντικής διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου  του καθαρού νερού για τον πληθυσμό, επιτάχυνε την εξάπλωση της χολέρας στο Ιράκ.


Σύμφωνα με ανταποκριτή του ‘Σκάι νιουζ αλ αράμπια’,  τα συμπτώματα χολέρας έχουν αυξηθεί στο Ιράκ και μέχρι σήμερα, Τρίτη, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον  400 άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα χολέρας, όπως ανέφερε το ιρακινό υπουργείο Υγείας.

Αρκετοί βουλευτές έχουν κάνει προτάσεις προς την κυβέρνηση να κηρύξουν τη χώρα σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό  της φοβερής αυτής  ασθένειας προκειμένου να ληφθούν προληπτικά μέτρα για τη διαφύλαξη του πληθυσμού.

Η παγκόσμια οργάνωση υγείας (ΥΠΟ) αναφέρει ότι η εξάπλωση της χολέρας προέρχεται από την αποτυχία της διαχείρισης του περιβάλλοντος, της έλλειψης υποδομών και της κακής κατάστασης των δικτύων ύδρευσης που δίνουν τη δυνατότητα εξάπλωσης των βακτηρίων της χολέρας.

Το Ιράκ υποφέρει επί χρόνια, λόγω των αποσυντεθημένων υποδομών του, ιδίως στους τομείς ύδατος και της ηλεκτρικής ενέργειας, αφού  οι διαδοχικές κυβέρνησης της χώρας μετά την εκδίωξη  και θανάτωση του Σαντάμ Χουσεΐν από τους Αμερικανούς, θεωρούνται αποτυχημένες στην παροχή αυτών των υπηρεσιών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ