Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας: Θα αυξηθούν οι πρόσφυγες της Συρίας








 Σεπτέμβριος 18, 2015.



Αξιωματούχος των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας εκτίμησε ότι  η ροή των προσφύγων θα αυξηθεί προς την Ευρώπη, αφ’ όσον το ‘ισλαμικό κράτος’ συνεχίζει να κυριαρχεί σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.


Ο πρώτος αναπληρωτής  επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ФСБ), Σεργκέι Σμιρνόφ είπε ότι «ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες θα αναζητήσουν καταφύγιο στις ευρωπαϊκές χώρες καθώς προσπαθούν να διαφύγουν από τον τρόμο και την αδυναμία να ζήσουν υγιείς και σώοι».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι  στην τρομοκρατική ομάδα υπάρχουν 2.400 Ρώσοι πολίτες από μουσουλμανικές περιοχές της ρωσικής ομοσπονδίας και αυτοί συμμετέχουν σε δράσεις του ‘ισλαμικού κράτους’. 

Πρόσθεσε ότι από τα κράτη της Κεντρικής Ασίας υπάρχουν άλλοι 3.000 φανατικοί μουσουλμάνοι.

Επισημαίνεται ότι η Ρωσία απαγορεύει την είσοδο στην επικράτειά της πρόσφυγες προερχόμενους από περιοχές που δρα το ισλαμικό κράτος.

Ο ίδιος είπε ότι οι άνθρωποι φεύγουν, όχι επειδή η Ρωσία υποστηρίζει το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά επειδή υπάρχει ανεξέλεγκτη κατάσταση στα κατεχόμενα από τους τρομοκράτες εδάφη, όπως σημειώνει το Ίντερφαξ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ