Η Ρωσία δεν σχεδιάζει χερσαίες επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους




Σεπτέμβριος 28, 2015.

Η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, ή «τουλάχιστον δεν σχεδιάζει να καταφύγει σε τέτοια μέτρα», όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του με τον Charlie Rose   στην  εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού καναλιού  CBS.


«Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε όλες τις δραστηριότητες στο έδαφος της Συρίας ή σε άλλα εδάφη, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζουμε», απάντησε στο ερώτημα εάν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στη Συρία.

Πρόσθεσε ότι θα επεκταθεί η συνεργασία με το στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και τους άλλους Συμμάχους.


Ο Πούτιν χαρακτήρισε ως «ανιστόρητη προπαγάνδα» τους ισχυρισμούς ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για τη συνέχιση της εμφύλιας σύρραξης στη χώρα και η κυβέρνηση (του Άσαντ) θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ISIS.

Επίσης τόνισε, ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, βάσει του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, βοηθούν το στρατό του Άσαντ, στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνικής βοήθειας.

«Αυτό που κάνουμε είναι στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων και είναι απολύτως νόμιμο» πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Διευκρίνισε ότι η Ρωσία προμηθεύει με όπλα τη συριακή κυβέρνηση, αλλά συγχρόνως εκπαιδεύει το στρατό της και προβαίνει σε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ