«Ο βουλγαρικός στρατός στάλθηκε στα σύνορα για στάχτη στα μάτια»









Σεπτέμβριος 1, 2015.
Επικριτικός ήταν για την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ, να στείλει στρατό στα σύνορα της Βουλγαρίας για να αντιμετωπίσει τα κύματα των προσφύγων.


«Τι πηγαίνουν να κάνουν εκεί; Να πυροβολήσουν τους μετανάστες;», είπε επικριτικά και τόνισε  ότι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι παρά μια κίνηση δημοσίων σχέσεων.
Σύμφωνα με τον Στανίσεφ η ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των συνόρων είναι στάχτη στα μάτια της κοινωνίας.

«Η Ευρώπη πρέπει να έχει μια μακροπρόθεσμη πολιτική για τη μετανάστευση. Το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών χωρών υποφέρει από δημογραφική κρίση και οι ενσωμάτωση των προσφύγων στις κοινωνίες αυτές θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ευρώπης», είπε ο Στανίσεφ και πρόσθεσε:

«Πρέπει να χτυπηθεί η ρίζα της μετανάστευσης. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης, να σταματήσει τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, να σταθεροποιήσει την περιοχή», είπε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ