Ουγγαρία: Η Ευρώπη δεν έχει συνειδητοποιήσει την προσφυγική κρίση




Σεπτέμβριος 7, 2015.

Οι ευρωπαϊκές αρχές και το ευρύ ευρωπαϊκό κοινό δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσης που προκαλείται από την εισροή των μεταναστών, τα γεγονότα συμβαίνουν κατά τη στιγμή που είναι ακριβώς το σπίτι τους, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, όπως ανέγραψε στην ιστοσελίδα της η ουγγρική τηλεόραση ‘Μ1’.


«Αυτή η συμφωνία (μεταξύ Ουγγαρίας και Γερμανίας για αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες) είναι μόνο η αρχή της κρίσης, δεν είναι η λύση. Δεν είναι αυτό το τέλος της εισροής των μεταναστών. Θα γίνει ακόμη χειρότερη. Οι δυτικές χώρες δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα», δήλωσε πηγή της κυβέρνησης σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα.

«Οπωσδήποτε δεν είναι λύση το κλείσιμο των συνόρων, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να ανοίξουν κέντρα για τους μετανάστες, να αποφασισθεί ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι όχι», σημείωσε η πηγή.

Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία «ενδεχομένως η Γερμανία να κάνει επιλογή στους πρόσφυγες, κατάλληλους για εργασία και τους υπόλοιπους θα μας τους αφήσει»…, είπε.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ