«Χωρίς τον Άσαντ, αδύνατη η νίκη επί του ‘Ισλαμικού κράτους’»













Σεπτέμβριος 15, 2015.



Η Ρωσία υποστηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας και θα προβεί στην αναγκαία βοήθεια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ομιλία του στη σύνοδο κορυφής της οργάνωσης 'Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας', στην πρωτεύουσα Ντουσαμπέ του Τατζικιστάν.

«Χωρίς το στρατό της Συρίας είναι αδύνατη η εκδίωξη των τρομοκρατών από την περιοχή.

Πρέπει να ενωθούν στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Συρίας, οι Κούρδοι και άλλες δυνάμεις για να καταπολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο πρόσφυγες τρέπονται σε φυγή από τον πόλεμο στη Συρία, ένας πόλεμος ο οποίος επιβάλλεται από το εξωτερικό, αλλά και από τους τρομοκράτες.

«Χωρίς την υποστήριξη της Συρίας από τη Ρωσία, η ροή των προσφύγων τώρα θα είχε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και θα ήταν χειρότερη από ό, τι στη Λιβύη», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βάλει στην άκρη τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους,  και «σταματήσουν τη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών» και να στραφούν άμεσα  κατά των τρομοκρατικών ομάδων για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή.

«Θα πρέπει να  αφήσουν στην άκρη τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες τους, να εγκαταλείψουν τη λογική των διπλών μέτρων και σταθμών και να προβούν σε άμεση επέμβαση κατά των τρομοκρατικών ομάδων και να αφήσουν τους ευκαιριακούς σκοπούς , όπως είναι οι αλλαγές  κυβερνήσεων και καθεστώτων,  που επιδιώκονται από κάποιους», τόνισε ο Πούτιν.

Το ‘ισλαμικό κράτος’ δεν θα μπορούσε να νικηθεί χωρίς τη βοήθεια του συριακού στρατού, επανέλαβε ο Πούτιν.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ