Το τουρκικό κράτος καθαίρεσε τη Δήμαρχο της πόλης Τσίζρε








Σεπτέμβριος 12, 2015.


Cizre.



Η τουρκική κυβέρνηση καθαίρεσε την Κούρδισσα Δήμαρχο της πόλης Τσίζρε (Cizre), Λεϊλά Ιμρέτ, κατηγορώντας την για υποστήριξη προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) και την ενθάρρυνση των πολιτών σε ένοπλη εξέγερση κατά του τουρκικού κράτους.

Η Ιμρέτ, η οποία είχε κερδίσει τη δημαρχία με το 83% των ψήφων στις δημαρχιακές εκλογές, νωρίτερα αυτό το έτος, καθαιρέθηκε από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών χθες, 11 Σεπτεμβρίου. Η Λεϊλά Ιμρέτ είναι μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Ο πρόεδρος του HDP, Σελαχατίν Ντερμιτάς, προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση και το PKK για την κλιμάκωση της βίας στις κουρδικές περιοχές της χώρας, λέγοντας ότι «η φωτιά απειλεί κάθε κόμμα και την κουρδική εθνικότητα στη χώρα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ