Προσέγγιση Τουρκίας σε Ισραήλ




Τουρκική αντιπροσωπεία στο Ισραήλ- 1η φορά μετά το επεισόδιο του 2010



Σεπτέμβριος 1, 2015.


Τουρκική αντιπροσωπεία έφθασε τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ, πρώτη φορά μετά το πάγωμα των διμερών σχέσεων στον απόηχο της επίθεσης των ισραηλινών κομάντος το 2010 σε πλοίο του στολίσκου βοήθειας προς τη Γάζα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών.


Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον καθηγητής Τζοβάν Σακ, εκτελεστικός πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών, που είναι ένα σημαντικό τουρκικό think tank.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα (τα οποία επικαλείται το τούρκικο δημοσίευμα), η τουρκική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Αγιούμπ Καρά, αναπληρωτή υπουργό  του Ισραήλ για την περιφερειακή συνεργασία και μέλος της Κνεσέτ.

Η τουρκική αντιπροσωπεία σχεδιάζει να συζητήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας βιομηχανικής ζώνης κοντά στη πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη, που αποσκοπεί  στη στήριξη της παλαιστινιακής οικονομίας.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να επενδύσει πλέον των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή αυτή.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ