Νέα αποτυχία των Αμερικανών με τους ‘ήπιους’ ισλαμιστές αντάρτες









Σεπτέμβριος 27, 2015.




Μια ομάδα ‘μετριοπαθών’ ισλαμιστών, που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις , σε στρατόπεδο στην Τουρκία,  παρέδωσαν όπλα, πυρομαχικά και θωρακισμένα οχήματα  σε ομάδα της Αλ Κάιντα που δρα στη Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε ο αμερικανικός στρατός.


Το περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα με την ομάδα που οργανώθηκε και εκπαιδεύτηκε για να δράσει στο εσωτερικό της Συρίας.

«Σήμερα μια μονάδα της NSF (Νέο Συριακό Μέτωπο)  ήρθε σε επαφή με αντιπροσώπους του Συνασπισμού και μας ενημέρωσε ότι στις 21-22 Σεπτεμβρίου, μέλη της παρέδωσαν έξι pick-up φορτηγάκια και μέρος από τα πυρομαχικά τους σε ομάδα που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας,  αυτά τα οποία παρέδωσαν αντιστοιχούν με το 25% του εξοπλισμού που τους παραχωρήθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης,  Patrick Ryder.

Πρόκειται για ομάδα 70  ‘ήπιων’ ισλαμιστών ανταρτών που πρόσφατα εισέβαλε στη Συρία μετά από μια εκπαίδευση σε στρατόπεδο της Τουρκίας από Αμερικανούς ειδικούς.

Οι Αμερικανοί είχαν εκπαιδεύσει 120 ‘ήπιους’ ισλαμιστές, αλλά η πρώτη ομάδα από 54 αντάρτες διαλύθηκε, αφού τα μέλη της επέστρεψαν στις πρώην τρομοκρατικές ομάδες τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ