Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους του Ντιγιαρμπακίρ








Σεπτέμβριος 28, 2015.



Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών επιβλήθηκε στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, σε τέσσερις μεγάλους οικισμούς,  από τον κυβερνήτη της πόλης,  για την ασφάλεια των κατοίκων, λόγω των συνεχών συγκρούσεων μεταξύ ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.


Η απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοινώθηκε την Κυριακή και ισχύει από χθες στις 14:30 τοπική ώρα σε μια προσπάθεια ‘να γίνει εκκαθάριση των τρομοκρατών και να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των κατοίκων».

Πρόκειται για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από ένα μήνα, που επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή Μπισμίλ, που είναι η κυρίως κουρδική περιοχή της επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ, όπως σημειώνεται.

Προηγουμένως, στις 8 Σεπτεμβρίου, είχε τεθεί σε τέσσερις συνοικίες του Ντιγιαρμπακίρ απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών και είχε διαρκέσει μία ημέρα.

Μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο είχε διαταχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Τζίζρε, στην επαρχία Σιρνάκ, αλλά προκλήθηκε οργή από τους κατοίκους και οι επικριτές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι η απαγόρευση ομοιάζει με πολιορκία και όχι μέτρο ασφάλειας, καθώς δεκάδες άτομα είχαν σκοτωθεί και οι γειτονιές είχαν γίνει ερείπια.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ