Πρώην επικεφαλής της Μοσάντ: ‘Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε το Ιράν’
Σεπτέμβριος 17, 2015.Ο πρώην υπαρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, Αμιράλ Λεβίν, υποστήριξε  ότι την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν την είχαν επιδιώξει οι δυτικές δυνάμεις για τα δικά τους συμφέροντα.

Σύμφωνα  με το ισραηλινό δημοσίευμα, ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε από την ηλεκτρονική πύλη ‘Βάλα’, είπε ότι μία επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το μόνο που θα κάνει είναι να ανακόψει από το καθεστώς των Αγιατολλάχ την πυρηνική πορεία για μια μέγιστη περίοδο πέντε ετών. 

Ταυτόχρονα, όπως είπε, η τρέχουσα συμφωνία που έγινε θα ισχύσει για, τουλάχιστον, 15 χρόνια.

Ο Λεβίν, επέκρινε, επίσης,  τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, να ασκήσει πίεση μέσω των ομογενών προς την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την άρση της συμφωνίας.


Ο ίδιος πιστεύει ότι «εάν ο πρωθυπουργός είχε συνεργασθεί εξαρχής με την κυβέρνηση του Ομπάμα, θα είχαμε μια καλύτερη συμφωνία από την υπάρχουσα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ