Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η Αίγυπτος απορρίπτει εικασίες για κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από ισλαμιστές

Οκτώβριος 31, 2015.

Η Αίγυπτος αρνήθηκε δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων, ότι το ρωσικό αεροπλάνο  που μετέφερε 217 τουρίστες και κατέπεσε σε όρος στο Σινά, χτυπήθηκε από ισλαμιστές, όπως αναφέρει αγγλόφωνη εφημερίδα της Αιγύπτου.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι ομάδες διάσωσης βρήκαν στα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου κοντά στην αλ Χασσάνα, 35 χιλιόμετρα από την παραλιακή πόλη Αλ Αρίς, μετά από μια καθυστέρηση που προκλήθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αεροπορίας.

Η αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα ‘αλ Αχράμ’ αναφερόμενη στον Αϊμαν αλ Μοκάντεμ, ο οποίος είναι επικεφαλής για τη διερεύνηση του ατυχήματος, σημειώνει ότι ο πιλότος του ρωσικού αεροσκάφους είχε δηλώσει τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε άμεση προσγείωση σε πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Το αιγυπτιακό δημοσίευμα σημειώνει ότι ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι το αεροσκάφος είχε τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν  αυτήν την εβδομάδα.
Ήδη, 50 ασθενοφόρα μετέβησαν στο σημείο της συντριβής προκειμένου να διακομίσουν τις σορούς στο Κάιρο.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ