Αμερικανός αναλυτής: Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί των Σκοπίων πρέπει να δικαστούν












Οκτώβριος 24, 2015.




Ο Ντάνιελ Σέρβερ, γνωστός Αμερικανός ειδικός για τα Βαλκάνια και υποστηρικτής  της ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ, δήλωσε ότι τα Σκόπια πρέπει να βρουν μια λύση στην πολιτική κρίση, για να μην θέσουν σε κίνδυνο τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.


«Τα Σκόπια έχουν διανύσει μια μεγάλη πορεία  προς την ΕΕ, που ακόμη δεν έχει αίσιο τέλος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αποδοχή στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν είναι τόσο σημαντική όσο είναι η υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο Σέρβερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολιτική λύση πρέπει να επιτευχθεί, όχι από το φόβο της διεθνούς απομόνωσης, αλλά για το καλό των πολιτών της πΓΔΜ.

«Τα Σκόπια πρέπει να επιλύσουν τη κρίση τους, όχι για κανέναν άλλο, αλλά για το καλό των πολιτών τους. Είναι σαφές ότι το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και τα συναφή ζητήματα αποτελούν σοβαρά εμπόδια στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτό είναι πάρα πολύ κακό, γιατί κατά τη γνώμη μου, αυτή η χώρα εδώ και πολύ καιρό   είχε σαφώς χαρακτηρισθεί ως μέλος του ΝΑΤΟ», είπε.

Ο Σέρβερ λέει ότι όλοι οι ισχυρισμοί των εγκλημάτων και της διαφθοράς απορρέουν από τις υποκλοπές που θα πρέπει να επανεξετασθούν από τη δικαιοσύνη.

«Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί πρέπει να περιμένουν να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν  οποιαδήποτε τίμημα το οποίο θα θεσπισθεί από τη δικαιοσύνη της χώρα»", πρόσθεσε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ