Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου βρέθηκαν στην ρωσική ΑρκτικήΟκτώβριος 12, 2015.


Η ρωσική Αρκτική είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρόμοια με αυτά της δυτικής Σιβηρίας.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις στη ρωσική Αρκτική υπάρχουν αποθέματα σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων λίτρων καυσίμου, όπως είπε ο Αλεξέι Κοντορόβιτς, διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Γεωφυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

«Όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου και αερίου, η Αρκτική είναι η μια νέα δυτική Σιβηρία».Ο ίδιος τόνισε ότι το φυσικό αέριο υπάρχει σε τεράστια ποσότητα αλλά επεσήμανε ότι «είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα. Νομίζω ότι μπορεί να αυξηθεί το μερίδιο του πετρελαίου (στο κοίτασμα)», είπε.

Προς το παρόν το Ινστιτούτο εξετάζει τις τεράστιες εκτάσεις της Αρκτικής που περιλαμβάνονται στις περιοχές Πεσόρσκο και Μπάρεντς, μέχρι τις εκβολές του ποταμού Λένα. Οι περιοχές αυτές θεωρούνται σήμερα ως περιοχές αποθεμάτων  πετρελαίου.

Ο Κοντόροβιτς τόνισε ότι οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες  ενέργειας – η Ρόσνεφ και η Γκάζπρομ- συμμετέχουν ενεργά στις μελέτες, αλλά δεν μοιράζονται πληροφορίες με τους επιστήμονες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: