‘Ναι’ από το Συμβούλιο Ασφαλείας για πόλεμο κατά του ISIS




Νοέμβριος 21, 2015.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας την Παρασκευή ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα που συντάχθηκε από τη Γαλλία, που στοχεύει στο συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση του ISIS.


Το ψήφισμα συντάχθηκε στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι.  

Καλούνται οι χώρες «να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα»  σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για την εξάλειψη των καταφυγίων του ISIS που  δημιουργήθηκαν στη Συρία και το Ιράκ.

Καλούνται οι χώρες "που έχουν την ικανότητα να το πράξουν", "να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με δράση στην επικράτεια  που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS στη Συρία και το Ιράκ, να πολλαπλασιάσουν και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την πρόληψη και την καταστολή των τρομοκρατικών πράξεων που διαπράττονται συγκεκριμένα από το ISIS καθώς και την ομάδα «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα»  και όλων των άλλων ατόμων, ομάδων, επιχειρήσεων και οντοτήτων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές ομάδες ».

Καλούνται, επίσης, οι χώρες να εντείνουν τις προσπάθειές τους να ανακόψουν τη ροή των ξένων τρομοκρατών στο Ιράκ και τη Συρία, και να δράσουν για την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

"Αυτό το ψήφισμα πλαισιώνει τη δράση μας,  βάσει του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο είναι κοινό μας καλό», δήλωσε ο Πρέσβης της Γαλλίας στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ, όπως γράφει το ‘Ντουνιά Μπούλτενι’.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ