Η «Χεζμπολάχ» απέκρουσε επιτυχώς επίθεση του Ντάις στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας




Δεκέμβριος 14, 2015.

Την Κυριακή το βράδυ, το ανατολικό τμήμα  της λιβανικής ομάδας του Ντάις (ισλαμικό κράτος) άρχισε μια αιφνιδιαστική επίθεση, προσπαθώντας να καταλάβει την πόλη Τζαρούντ αλ Κάα,  στην επαρχία της Μπεκάα, που βρίσκεται μεταξύ των συνόρων της Συρίας και του Λιβάνου.


Ο στόχος των τρομοκρατών δεν επιτεύχθηκελόγω της αντίστασης που αντιμετώπισαν από στρατιώτες της ‘Χεζμπολάχ’, που φύλαγαν την πόλη και είχαν προετοιμασθεί να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς και να τους νικήσουν στις παρυφές της πόλης Μπάαλμπεκ.


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι στρατιώτες της «Χεζμπολάχ», είχαν σταθμεύσει στο δήμο του Μπάαλμπεκ εγκαίρως, αφού πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών έλεγαν για ένα μεγάλο κομβόι των τρομοκρατών του Ντάις, καλά οπλισμένο, που κατευθύνονταν προς την Τζαρούντ αλ Κάα.


Αυτό έδωσε στη λιβανική ομάδα αντίστασης χρόνο για να προετοιμασθεί για την άμυνα της πόλης και, τελικά, κατάφερε να αποκρούσει την εξτρεμιστική ομάδα, η οποία στόχευε να καταλάβει ένα μέρος των συνόρων μεταξύ της Συρίας και του Λιβάνου.


Για την απόκρουση των τζιχαντιστών η ‘Χεζμπολάχ’, οργάνωσε καμουφλαρισμένη ενέδρα,  φέρνοντας ξαφνικά πολυβόλα όπλα κατά των τρομοκρατών.


Στη διάρκεια της μάχης σκοτώθηκαν 12 τζιχαντιστές και τέθηκαν εκτός ελέγχου εξοπλισμένα τζιπ με βαριά πολυβόλα.


Ο καταστραμμένος οπλισμός των τρομοκρατών έμεινε στο πεδίο της μάχης, ενώ οι επιζήσαντες υποχώρησαν στη επαρχία της Συρίας Χομς.


Η ‘Χεζμπολάχ’ ελέγχει πλήρως τα σύνορα Συρίας – Λιβάνου και έχει επανειλημμένα αποκρούσει επιθέσεις του Ντάις και της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’, που επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των συνόρων, όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ