Σκόπια: Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν θα συμμετάσχει σε εκλογές στις 24 Απριλίου




Ιανουάριος 30, 2016.

Σκόπια.

« Η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε ελεύθερες, δίκαιες, δημοκρατικές  και καθαρές εκλογές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στις 24 Απριλίου. Οι εταίροι του συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM)  και τα άλλα κόμματα,  δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές που μονομερώς έχουν προγραμματισθεί στις 24 Απριλίου», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεφ.



«Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των πολιτικών κομμάτων το περασμένο καλοκαίρι ήταν για να ξεπερασθεί η πολιτική κρίση και όχι να εμβαθύνει. Τώρα, ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας γνωρίζει ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν θέλει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές γιατί θα χάσει.


Ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν θέλει νέους εκλογικούς καταλόγους και ελεύθερα μέσα ενημέρωσης. Είμαστε μαζί με τους πολίτες για την υπεράσπιση της συνταγματικής τάξης και των δημοκρατικών αρχών στις οποίες στηρίζεται  η ανεξαρτησία της χώρας μας.


Οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν με καταλόγους τους οποίους υπάρχουν ‘ψηφοφόροι φαντάσματα’.


Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης τόνισε ότι το κόμμα του και τα κόμματα του συνασπισμού δεν θα αποκλίνουν από αυτές τις αρχές.


«Χαίρομαι που τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αγωνίζονται σθεναρά για δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές. Χαίρομαι που οι δραστήριες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών αγωνίζονται για τις ίδιες αξίες. Αυτός είναι αγώνας για την σωτηρία της χώρας μας και μαζί θα νικήσουμε».

Πρόσθεσε: 

«Μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του SDSM,  μαζί με τους πολίτες θα δώσουν μια σταθερότητα και αξιοπιστία σε αυτήν την χώρα, για να συνεχίσει την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και θα αποτελέσει παράδειγμα επιτυχούς λύσης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας», είπε ο Ζάεφ.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ