Το Κάιρο αντιτίθεται στην προσέγγιση Ισραήλ - Τουρκίας




Ιανουάριος 7, 2015.

Εκπρόσωπος της  αιγυπτιακής κυβέρνησης δήλωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά στην απαίτηση της Άγκυρας για άρση του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας.



Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων μεταξύ Ισραηλινών και Αιγυπτίων αξιωματούχων, όπως σημειώνει  η ισραηλινή εφημερία «Haaretz» επικαλούμενες καλά πληροφορημένες πηγές  στην Ιερουσαλήμ.


Επιπλέον, οι Αιγύπτιοι είπαν ότι αντιτίθενται σε οποιαδήποτε μορφή ρόλου της Τουρκίας στα διαδραματιζόμενα γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.


Την ίδια στιγμή Ισραηλινός αξιωματούχος υπό τον όρο  της ανωνυμίας δήλωσε στην «Haaretz» ότι το Κάιρο αποτελεί εμπόδιο στην υπογραφή συμφιλίωσης μεταξύ Άγκυρας και Ιερουσαλήμ.


Ο Νετανιάχου φοβάται ότι οι ισραηλινές  παραχωρήσεις που ζητά ο Ερντογάν θα οδηγήσουν σε απότομο πάγωμα των σχέσεων μεταξύ του εβραϊκού κράτους και της Αιγύπτου, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ