Μεγάλες διαδηλώσεις κατά μεταναστών στη Γερμανία




Ιανουάριος 9, 2016.

Στην Κολωνία το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν πολλές διαδηλώσεις κατά των μεταναστών με αφορμή τα γεγονότα της σεξουαλικής κακοποίησης  εκατοντάδων γυναικών από αλλοδαπούς την Πρωτοχρονιά.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού για να διαλύσει τα πλήθη στην Κολωνία. Η διαμαρτυρία έγινε από το ξενοφοβικό ακροδεξιό κίνημα ‘Pegida’. Η σύγκρουση άρχισε όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν μπουκάλια και πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς.


Εκατοντάδες Γερμανοί συγκεντρώθηκαν  με την έκκληση του αντι-ισλαμικού κινήματος Pegida’ και ενώθηκαν με τους ακροδεξιούς πολλές ομάδες φανατικών του ποδοσφαίρου.



Στο μεταξύ η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με δηλώσεις της αποφάσισε να απελάσει όλους τους  υπαίτιους μετανάστες (βιαστές), ακόμη και εκείνους που έχουν ποινή με αναστολή.


«Επικρατεί πολύ τεταμένη κατάσταση", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της επιβολής του νόμου. 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της διαδήλωσης, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, είναι γνωστό ότι υπήρχαν  και στοιχεία της αστυνομίας.

Για παράδειγμα, περίπου 1.300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, παράλληλα,  ως απάντηση στους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι είναι ενάντια στο ρατσισμό, το σεξισμό και υπέρ της προστασίας των προσφύγων και εικάζεται ότι κινητοποιήθηκαν για αντιπερισπασμο από την αστυνομία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία,  που συγκλόνισε τη γερμανική κοινωνία.

Λίγο αργότερα  η διαμαρτυρία κλιμακώθηκε,  αφού μια ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών έριξαν πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς.

Αστυνομία εκτιμάται ότι 800 χούλιγκαν ήταν μεταξύ 1700 διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση "Pegida."

Τη νύχτα της 1ης Ιανουαρίου χιλιάδες νέοι στην Κολωνία,  κυρίως αραβικής και βορειοαφρικανικής εμφάνισης,  λίγες ώρες πριν από το νέο έτος,  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κοντά στο καθεδρικό ναό της Κολωνίας και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. 

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και επιτέθηκαν σεξουαλικά σε γυναίκες που είχαν έρθει για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους.

Λίγο πριν από την έναρξη διαμαρτυρίας PEGIDA, αρκετές εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της βίας, οι οποίες είχαν εμπλακεί με πρόσφυγες, σύμφωνα με το AFP.

Μέχρι σήμερα, η γερμανική αστυνομία έλαβε περίπου 200 καταγγελίες από θύματα βιασμού από αλλοδαπούς καθώς και για ληστεία.

Επίσης, άλλες 100 παρόμοιες καταγγελίες έγιναν στο Αμβούργο. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν στη Ζυρίχη και σε πόλεις της Σουηδίας.

Υπολογίζονται σε περίπου 1,1 εκατομμύρια οι αλλοδαποί οι οποίοι  ζητούν άσυλο στη Γερμανία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ