Ερντογάν: «Αβάσιμες οι καταγγελίες της Μόσχας για τουρκική εισβολή στη Συρία»




Φεβρουάριος 5, 2016.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε ως αβάσιμες τις κατηγορίες της Μόσχας για σχέδιο τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη Συρία, καταγγέλλοντας ότι κατάληψη έχει κάνει η Ρωσία σε αυτήν την χώρα.



«Η τελευταία δήλωση της Ρωσίας είναι αβάσιμη, η ρωσική πλευρά είναι γνωστό ότι συμμετέχει σε εναέρια επίθεση στη Συρία», είπε από τη Σενεγάλη όπου βρίσκεται ο Ερντογάν, όπως δημοσιεύει το επίσημο πρακτορείο της Τουρκίας  Anadolu’ αναφερόμενος στην στρατιωτική υποστήριξη που παρέχει η ρωσική πολεμική αεροπορία στο στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μια στρατιωτική εισβολή στη γειτονική Συρία.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για εισβολή στη Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ