Πρωθυπουργός Τσεχίας: Εάν βγει από την ΕΕ η Βρετανία, θα το σκεφθούμε και εμείς




Φεβρουάριος 23, 2016.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μπόχουσλαβ Σομπότκα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας για έξοδο της χώρας αυτής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που μπορεί να  έλθει κατόπιν δημοψηφίσματος,  δήλωσε ότι η χώρα του ενδέχεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.



«Στην περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τσεχική Δημοκρατία μπορεί, επίσης, να αρχίσει παρόμοιες συζητήσεις που θα οδηγήσουν η χώρα σε έξοδο από την ΕΕ, είναι γνωστό ότι η Πράγα είναι στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας», προειδοποίησε ο Σομπότκα, όπως σημειώνει το Ria Novosti.



«Οι συνέπειες της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα είναι πραγματικά τεράστια. Στην περίπτωση αυτή, αναμένονται και  συζητήσεις στη χώρα μας για την ΕΕ», είπε ο Σομπότκα.



Νωρίτερα, ο Τσέχος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στην περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, στην Ευρώπη ενδέχεται να παρουσιασθούν μεγάλα κύματα αποσχιστικών τάσεων και έξαρσης του εθνικισμού.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ