Βουλγαρία: «Persona non grata» Τούρκος ακόλουθος στο Μπουργκάς

Φεβρουάριος 21, 2016.

Προθεσμία 72 ωρών δόθηκαν την Παρασκευή στον  Τούρκο Ugur Emiroglu, ακόλουθο για θρησκευτικές υποθέσεις στο προξενείο της Τουρκίας στην  βουλγαρική πόλη Μπουργκάς, λόγω «δραστηριοτήτων ασυμβίβαστων με τη σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις», όπως αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα.Ο Τούρκος πράκτορας με διπλωματική κάλυψη «δαπανούσε το μεγαλύτερο μέρος του υπηρεσιακού χρόνου του στην εμπλοκή θρησκευτικών (ισλαμικών) δραστηριοτήτων στη Βουλγαρία.


Ο  Ugur Emiroglu, εντοπίστηκε από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες και του εδόθη ο χαρακτηρισμός του ανεπιθύμητου για τη Βουλγαρία-  «Persona non grata» και έπρεπε να αναχωρήσει από τη χώρα.


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην βουλγαρική απόφαση,  απαίτησε από το Βούλγαρο πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη να εγκαταλείψει την Τουρκία.


Η τουρκική διπλωματία έχει ενεργοποιηθεί τον τελευταίο καιρό στη Βουλγαρία, επιδιώκοντας να ποδηγετήσει τη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας και να την οδηγήσει μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας στις επιδιώξεις της Άγκυρας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ