Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Οι μετανάστες διασχίζουν ποτάμι για να εισέλθουν στο σκοπιανό έδαφος- τρεις πνίγηκαν
Μάρτιος 14, 2016.

Εκατοντάδες  Σύριοι μετανάστες έχουν αφήσει τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης και έχουν ξεκινήσει προσπάθειες να βρούνε τρόπο να διασχίσουν τα σύνορα με τα Σκόπια, γράφει  τοπικό αλβανικό δημοσίευμα.

 
Αρκετοί προσπαθούν να περάσουν το ποτάμι  ‘Σούβα’ που χωρίζει τις δύο χώρες με τη βοήθεια ενός σχοινιού.


Η ελληνική αστυνομία συνέστησε στους ανθρώπους αυτούς να μην προσπαθήσουν γιατί οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν θα τους αφήσουν να περάσουν.


Στο μεταξύ τρεις μετανάστες από το Αφγανιστάν σήμερα το πρωί στις 3:30 στην προσπάθειά τους να περάσουν το ποτάμι Σούβα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και πνίγηκαν.Από την ομάδα των Αφγανών που αριθμούσε 26 άτομα, οι υπόλοιποι διασώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων.


Η προσπάθεια από τους μετανάστες έγινε κοντά στο χωριό Μονή, όπως σημειώνει το σλαβικό ‘24βέστι’.


Περίπου 14 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο στρατόπεδο της Ειδομένης, όπου οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί μετά από ημέρες βροχής στην περιοχή.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: