Σκόπια -Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης:«είναι αδύνατο να γίνουν οι εκλογές στις 5 Ιουνίου»




Απρίλιος 7, 2016.

Σε συνέντευξή του ο αρχηγός  της κύριας πολιτικής έκφρασης  της αντιπολίτευσης- του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDSM),  θεωρεί ότι είναι αδύνατη η εκλογική διαδικασία με όρους δημοκρατικούς,  δηλαδή με ελευθερία των ΜΜΕ, την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από τα ψευδή στοιχεία των ψηφοφόρων που περιέχει, την ίση διανομή του χρόνου στα κόμματα της αντιπολίτευσης κ.α.




«Η μονομερής απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή εκλογών, στα ανακοινωθέντα πλαίσια,  είναι αδύνατη. 

Είναι αδύνατο να γίνουν εκλογές στις 5 Ιουνίου. Το έχουμε ξαναπεί, οι εκλογές πρέπει να γίνουν  σε πεδίο ελεύθερο, δίκαιο και δημοκρατικό.

 Η αντιπολίτευση έχει όλα τα στοιχεία αυτά και παλεύει για την ελευθερία. Η υπομονή του λαού εξαντλείται. 


 Επί τριάντα ημέρες ζητάμε από την κρατική  Εκλογική Επιτροπή  να μας ενημερώσει για τα  ψευδή στοιχεία των εκλογικών καταλόγων. Στην κατεύθυνση αυτή  πιέζουν και οι φίλοι μας από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Μιλάμε με επιχειρήματα στο τραπέζι. Ζητάμε τη διαφάνεια, αλλιώς θα επικρατήσει η αναρχία και η δικτατορία. Εμείς τα καταπολεμούμε αυτά, ζητάμε τη διαφάνεια», είπε ο Ζάεφ.



Την ίδια θέση έχει κρατήσει επανειλημμένα και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιόχανες Χαν, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ