Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει μαύρη λίστα για Σκοπιανούς




«ΗΠΑ και ΕΕ φτιάχνουν μια μαύρη λίστα, πρώτος θα είναι ο Γκιόργκε Ιβάνοφ», έχει ως τίτλο το «InfoPlus» των Σκοπίων

 
Απρίλιος 26, 2016.

  Σκόπια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να προβεί σε εικασίες, αν και ανεπίσημες διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) προετοιμάζει κατάλογο κυρώσεων κατά ιδιωτών από την FYROM με απαγόρευση εισόδου τους  σε κράτη μέλη της Ένωσης, λόγω της επιδείνωσης της πολιτικής κατάστασης στη χώρα.




Σύμφωνα με το ‘PlusInfo’ που επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς είπε ότι οι πληροφορίες αυτές  δεν ευσταθούν, αν και επιβεβαίωσε ότι μετά την αποτυχία της πρότασης για συνομιλίες των πολιτικών κομμάτων των Σκοπίων στη Βιέννη, η ΕΕ σχεδιάζει κάποιο είδος δράσης κατά των υπευθύνων.



«Έχουμε πει ξεκάθαρα για το που βρισκόμαστε σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην  FYROM από την περασμένη εβδομάδα.  Η κατάσταση παραμένει πολύ ανησυχητική για εμάς. Η επίλυση της κρίσης στη χώρα βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών ηγετών της FYROM. Έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας  με δήλωση την περασμένη εβδομάδα και είμαστε αναγκασμένοι να σκεφθούμε  ενέργειες για την τήρηση όλων των απαιτήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Κοινοβουλίου. Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα και επαναλαμβάνω και σήμερα, δεν θα κάνουμε εικασίες για το θέμα», τόνισε η Κοτσιγιάντσιτς.



Ωστόσο, ανώτερη πηγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που επέμεινε στην ανωνυμία του, επιβεβαίωσε στο Σκοπιανό Πρακτορείο ειδήσεων (MIA),  ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το State Department για τη δημιουργία μια μαύρης λίστας, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες,  περιέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος  της FYROM, Γκιόργκε Ιβάνοφ και αρκετοί από τον κατάλογο των 56 πολιτικών που κατηγορούνται για εγκλήματα και στα οποία  απένειμε  χάρη. Ενώ, παρά την πίεση που δέχεται ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν ανακαλεί την απόφαση της γενικής αμνηστίας σε όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο της παράνομης παρακολούθησης των επικοινωνιών στη χώρα.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ