Βουλγαρία: Ιδρύθηκε νέο κόμμα της τουρκικής μειονότητας




Απρίλιος 11, 2016.

Σόφια.

Την ίδρυση ενός νέου κόμματος της τουρκικής μειονότητας ανήγγειλε ο Λιούτβι Μεστάν, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (DPS), που είναι το παραδοσιακό κόμμα των Τούρκων της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’.




Ο Μεστάν απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου του DPS και διαγράφηκε από το κόμμα τον περασμένο Δεκέμβριο για τις τοποθετήσεις του υπέρ των θέσεων της Τουρκίας για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από τον τουρκικό στρατό.



Παρουσιάζοντας την πλατφόρμα του νέου κόμματος του, την Κυριακή, ο Μεστάν είπε  ότι βρίσκεται σε αντίθεση με το κόμμα DPS (στο οποίο ηγούνταν) που το κατηγόρησε  για διαφθορά χαρακτηρίζοντάς το, μάλιστα, ως ‘φιλορωσικό’.




Το νέο κόμμα του θα έχει φιλο νατοϊκό προσανατολισμό, φιλοευρωπαϊκό και αντιολιγαρχικό, είπε.


«Θα καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, θα προστατεύουμε την πολιτιστική πολυμορφία, τον φιλελευθερισμό και την ανοχή.



Οι στόχοι μας περιέχονται στο όνομα του κόμματος  « Δημοκράτες με ευθύνη στην ελευθερία και την ανοχή», πιθανόν, είπε, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει την ονομασία του.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ