Σκληρές μάχες Κούρδων Συρίας και Τζιχαντιστών στην πόλη Γιαραμπλούς




Μάιος 11, 2016.

Στην περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας, στην πόλη Γιαραμπλούς διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ των Κούρδων της Ομάδας Λαϊκής Προστασίας (YPG) και των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’.



Η τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’ που κάνει τη σχετική αναφορά  σημειώνει ότι οι πληροφορίες  από διάφορες πηγές δίνουν διαφορετικές διαστάσεις των μαχών.



Πηγές προσκείμενες προς το ‘ισλαμικό κράτος’ αναφέρουν πολλές απώλειες από τους Κούρδους, ενώ πηγές από το YPG αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί τζιχαντιστές σε μια επίθεση σε χωριό της περιοχής.



Το δημοσίευμα σημειώνει όπως έχει παρουσιασθεί στα μέσα ενημέρωσης,  ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας είναι έτοιμες να εισβάλουν στην περιοχή της Γιαραμπλούς για να καθαρίσουν την περιοχή τόσο από τις δυνάμεις των Κούρδων του YPG, όσο και από τις δυνάμεις του ‘ισλαμικού κράτους’.



--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ