Τούρκος υπουργός κατηγορεί τις ΗΠΑ για την οργάνωση του πραξικοπήματος



"Υπουργός Σόιλου: Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα"


Ιούλιος 17, 2016.

Ο Τούρκος υπουργός Εργασίας, Σουλεϊμάν Σόιλου κατηγόρησε τις αμερικανικές αρχές ότι οργάνωσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα επικαλούμενο την τηλεόραση της  «Habertürk».




Ο Σουλεϊμάν Σόιλου [Süleyman Soylu ] σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση, επέμεινε στις απόψεις του, υποστηρίζοντας ότι εδώ και καιρό το ζήτημα του πραξικοπήματος συζητείται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.



«Έχουμε στείλει μήνυμα προς τις ΗΠΑ, εδώ και μήνες, να εκδώσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν στη χώρα μας  και αρνούνται να τον προβούν σε αυτήν την ενέργεια, συγχρόνως, εδώ  και καιρό, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για πραξικόπημα στην Τουρκία», είπε μεταξύ άλλων.



Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία έχουν άμεσες σχέσεις με τη βελτίωση των σχέσεων της χώρας με το Ισραήλ και κυρίως με τη  Ρωσία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr