Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Τούρκος αξιωματικός ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ
Αύγουστος 10, 2016.

Τούρκος αξιωματικός που είναι αποσπασμένος στη Νατοϊκή αποστολή στο Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, ζήτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Στις 22 Ιουλίου, έφυγε διακριτικά από τη βάση και μετά κανείς δεν έχει ακούσει τίποτε για αυτόν», είπε αξιωματούχος μιλώντας με τον όρο της ανωνυμίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός κλήθηκε πίσω στην πατρίδα του, αλλά εξαφανίσθηκε.

Αξιωματούχος της τουρκικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο Υποναύαρχος του πολεμικού ναυτικού Μουσταφά Ουγκουρλού, διέκοψε τις επαφές του με τις τουρκικές αρχές, όταν αυτές εξέδωσαν εντολή για τη σύλληψή του.Δύο άλλοι αξιωματούχοι, χαμηλής κατάταξης, έχουν επίσης κληθεί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο ένας επέστρεψε, ο άλλος θα επιστρέψει σύντομα, σύμφωνα με την πηγή.Εκπρόσωπος του Πενταγώνου απέφυγε να σχολιάσει το θέμα, όπως και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που Τούρκος στρατιωτικός ζητά πολιτικό άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: